Hill > Opiskelija > Training Center

Hill Webex Training – ohjeita osallistujalle

Hill Webex Training eroaa normaalista Meeting mm. siinä, että Training:ssä opiskelijat voidaan jakaa pienryhmiin esim. ryhmäkeskusteluja varten. Alla on ensin listattu asioita, joita sinun tulisi ottaa huomioon osallistuessasi Training Center –tunnille.

  • Selaimeksi Chrome tai Firefox
  • Tietokoneessa tulee olla toimivat kamera, kaiuttimet ja mikrofoni. Erityisesti kaiuttimet ja mikrofoni ovat tärkeitä, sillä muuten et pysty osallistumaan keskusteluihin Training Centerissä. Varmistu siis ennen HILL-tunnille osallistumista siitä, että ne todella toimivat. Tämä on edellytys Training Centerissä opiskelemiselle.
  • Huom! Training ei toimi kunnolla puhelimissa ja tableteilla (esim. pienryhmiin jakaminen), joten sinun tulisi ottaa osaa istuntoon tietokoneella.

Kirjautuminen opettajan Training sessioon

Opettajan on helpointa tiedottaa opiskelijoita tulevasta Training Center -sessiosta jakamalla sähköpostilla tai linkillä esimerkiksi Moodlessa istuntokutsu kaikille opiskelijoilleen. Jos opettaja ei erikseen tätä tee, on hän todennäköisesti listannut istunnon julkiseksi sessioksi, johon tarvitsee jakaa pelkästään salasana. Tällöin voit liittyä sessioon näin:

  1. Mene osoitteeseen hill.webex.com/training.
  2. Listaus tunneista löytyy välilehdeltä Upcoming (kts. alla oleva kuva).
  3. Klikkaa sessiota, johon aiot osallistua, ja kirjaudu sessioon opettajan antamalla salasanalla. Istunto voi olla myös listaamaton, jolloin tähän liitytään istuntonumerolla Unlisted Sessions -kohdassa.
  4. Jos selain pyytää asentamaan Webex lisäosan seuraa ohjeita (vain ensimmäisellä kerralla).
  5. Tee tunnin aluksi mikrofonin ja kaiuttimien toimivuuden määritys ja testaus. Testaa äänien toimivuus; mene ylävalikon kohtaan Audio -> Speaker/Microphone Audio Test. Klikkaa kaiuttimen (Speaker) kohdalla Test, ja mikrofonin kohdalla tarkista, että osoitin liikkuu kun puhut.
  6. Jos et saa mikrofonia toimimaan millään, kokeile kirjautua ulos ja sitten takaisin. Sovellus ei tällöin tunnistanut käynnistyessään mikrofonia. Joskus joku on joutunut toimimaan näin muutamankin kerran, ennen kuin on saanut mikrofonin toimimaan.