Level UP! -lohko on opintojakson pelillistävä lisäosa. Opiskelijat saavat kokemuspisteitä suoritetuista aktiviteeteista, tehtävistä ja toiminnoista kurssilla, jotka nostavat opiskelijan tasoa kun tarpeeksi pisteitä on ansaittu. Tällä tavalla opiskelijaa voidaan motivoida keräämään pisteitä suorittamisen kautta ja opettaja voi esimerkiksi määritellä kurssin suoritetuksi, kun tietty pistemäärä / taso on saavutettu. Opettaja pystyy itse määrittelemään mistä asioista ja toiminnoista kurssilla saa pisteitä sekä kuinka monta tasoa kurssilla on.
Level UP! -lohko näyttää tältä kurssisivulla
Level UP! -lohkosta pääsee sivunäkymään sivuille:
- Tietoa – Sivulla määritelty tasopistevaatimukset ja kuvaukset
- Tulostaulu – Sivulla löytyy opiskelijoiden nykyiset tasot ja eteneminen
- Raportti – Sivulla voidaan muuttaa pistemääriä ja nollata pisteet osallistujilta
- Asetukset – Vie asetuksien välilehdelle, jossa voidaan määritellä mm. samojen toimintojen peräkkäiset määrät ja aikarajat näille (opiskelija ei voi ns. spämmiä pisteitä vaikka käymällä läpi kaikki aktiviteetit)
Level UP! sisältää sivunäkymässä lisäksi seuraavat välilehdet: lokitiedot osallistujien suorittamista pisteiden arvoisista aktiviteeteista, tasot sisältäen määritykset ja tasorajat, grafiikka tasokuvia varten sekä tärkein välilehti säännöt.
Säännöt -välilehdellä määritellään mistä opintojaksolla voi saada pisteitä. Tämä tapahtuu ns. ehtolauseilla; kun jotain tehdään, saadaan pisteitä. Kun aktiviteetti avataan, saadaan pisteitä. Kun keskustelualueelle osallistutaan, saadaan pisteitä. Ja sitä rataa. Voidaan myös määritellä usean ehdon vaatimia pistepalkkioita, joissa esimerkiksi opiskelijan pitää suorittaa kaikki sanakokeet saadakseen bonuspistesaaliin.
Tässä tapauksessa opiskelija saa 15 kokemuspistettä tehtyään jonkin seuraavista tapahtumista (esim. palauttanut tehtävän). Tämän pisteen opiskelija voi saada kerran jokaisesta tehtävästä ja tämä ei ole spesifiseen tehtävään sidonnainen. Ehtoja voidaan määrittää rajattomasti lisäosaan ja tällä tavoin pelillistämällä voidaan motivoida opiskelijoita suoriutumaan paremmin!